Fardau van der Woude

Fardau van der Woude (sopraan)

Met Fardau van der Woude (sopraan) vorm ik een nieuw duo. Onze eerste concertreeks doen we samen met Jannie Reijenga (klarinet). De première zal in coronatijd plaatsvinden. Op het programma staan zes liederen van Gabriel Fauré, de Cinq Mélodies populaires Grecques van Maurice Ravel, vier liederen uit opus 21 van Serge Rachmaninoff (in het Russisch), twee sonates voor piano van Domenico Scarlatti en Der Hirt auf dem Felsen van Franz Schubert voor sopraan, klarinet en piano.

  • CV Fardau van der Woude

    Fardau van der Woude studeerde zang in Groningen bij Jan van Zelm en Marion van den Akker. Masterclasses volgde zij bij o.a. Emma Kirkby, Claron Mcfadden en Miranda van Kralingen. Op dit moment coacht Riekje Bakker haar.

    In de regio is Fardau van der Woude een veelgevraagd soliste. Ze heeft de sopraan aria's gezongen uit de Carmina Burana van Carl Orff, uit de Matthäus en Johannes Passie van Bach en uit 'Ein Deutsches Requiem' van Brahms. Zij vertolkte de rol van Constance in de Friese opera 'Keapmanskeunsten'. Ook zong zij in bijzondere producties zoals 'Akeltemania'. Sinds 2021 geeft ze liedrecitals met Monique van de Ven.

  • CV Jannie Reijenga

    Jannie Reijenga studeerde aan het conservatorium van Leeuwarden. Ze soleerde in o.a. de klarinetconcerten van Rimsky Korsakov, Jurriaan Andriessen en Wolfgang Amadeus Mozart. Ze was verbonden aan het Frysk Blazers Ensemble, het NNHO en Orkest Fryslân.

    Ze werkt regelmatig mee aan cd-opnamen en aan bijzondere projecten zoals de Kurt Weill concerten en Út Genegen Fjoer. Ze is ze verbonden aan The Symphonic Music Collection en aan Nootstroom. Hiermee voerde ze kortgeleden de Wadopera Peter Grimes van Benjamin Britten uit. Naast haar uitvoerende werkzaamheden is Jannie Reijenga een gepassioneerd klarinetdocent.

Ravel Cinq mélodies populaires grecques

Bach Weihnachtsoratorium Bereite dich Zion

Franz Schubert Der Hirt auf dem Felsen

Franz Schubert Der Hirt auf dem Felsen


‹ Naar de vorige pagina