Ellen Pieterse (alt/mezzosopraan)

Ellen Pieterse (alt/mezzo)

Sinds 2019 vorm ik een duo met Ellen Pieterse (alt/mezzo). Ellen en ik delen een sterke affiniteit met theater. Dit uit zich in repertoirekeuzes (verhalend, dramatisch) en in een expressieve musiceerstijl. Songs and Dances of Death van Modest Moussorgski voeren we in een eigen Nederlandse vertaling uit. Het liedrecital 'Alma Mahler' is een biografie over deze componist in muziek en taal. In 'Alma Mahler - De Windbruid' gaan we nog een stap verder en zijn we naast musici ook acteurs. In mei 2023 gaven we zes try-outs van deze muziektheatervoorstelling.

  • CV Ellen Pieterse

    Ellen Pieterse studeerde zang in Enschede. Na haar afstuderen in 2003 volgde zij vele masterclasses, cursussen en opleidingen waarin zij naast verbreding en verdieping van haar klassieke stem ook moderne zangtechnieken studeerde.

    Als solist en als ensemble-lid zingt zij in talloze muziektheater-, opera- en koorproducties. Met haar vaste pianisten Frank Fahner en Monique van de Ven voert zij thematische en theatrale liederenprogramma's uit en met Mirjam Smitt nederlandstalige chansons. Met Monique van de Ven maakt zij tevens een muziektheatervoorstelling over Alma Mahler.

    Ellen Pieterse is een veelgevraagd zangdocent. Ze heeft een bloeiende privépraktijk, is verbonden aan het conservatorium van Arnhem als zangdocent bij de afdeling Muziektheater en ze is methodiekdocent klassieke zang aan het conservatorium van Zwolle. Voorts is ze voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen en bestuursadviseur bij de stichting Zingkwartier.

    Voor een uitgebreid CV en kijk- en luistervoorbeelden zie de websites:


Schumann Der Soldat

Alma Mahler Lobgesang


‹ Naar de vorige pagina